Ideje za uređenje > Spavaće sobe

Viseći krevetiViseći kreveti_image Klikni na sliku da je uvećaš

Da li preferirate spavanje u miru i tišini ili vam je prijatnije ako možete blago da se ljuljate da biste zaspali? Viseći kreveti nisu ništa novo ali se i dalje pojavljuju u savremenim spavaćim sobama sa modernijim materijalima.

Jedna od klasičnih metoda za vešanje kreveta je jednostavno povezati četiri konopca u različite uglove, provući ih kroz okruglu rupu i vezati čvorove ispod. Ovo rešenje radi iznenađujuće dobro ako vaš plafon može da izdrži težinu kreveta i osobe koja u njemu spava.

Ovakve krevete često možete naći u hotelima koji se obično nalaze u toplim područijima gde kretanje vazduha i povetarac mogu biti veliki plus, čak i tokom noći.

Zahvaljujući čvrstini tankih, a jakih čeličnih užadi, neki dizajneri su napravili minimalističke varijacije sa tradicionalanim oblikom. S jedne strane, samo dve tačke podrške postoje na vrhu dok se ispod krevet i dalje vezuje za sve uglove … ali samo pomoću konopaca. Možete obesiti i dasku od uzglavlja ako želite ili jednostavno pomeriti čitav sistem tako što ćete ga nasloniti na zid umesto da ga vezujete za kablove.

Ako vam se i dalje sviđa ideja o krevetu bez nogara, a ne biste da padate, postoje opcije sa upotrebom čeličnih šipki koje će držati krevet na mestu, a istovremeno osloboditi dodatni prostor ispod kreveta.Izdvajamo iz: Spavaće sobe