Ideje za uređenje > Saveti

Osnovna pravila za uređenje dnevne sobeOsnovna pravila za uređenje dnevne sobe_image Klikni na sliku da je uvećaš

Mnogi misle da uređenje dnevne sobe lako i da podrazumeva samo popunjavanje prostora nameštajem. Međutim, da bi soba bila lepo nameštena, mora se postići balans između ukrasnih elemenata i udobnosti.

Prvo pravilo je da se utvrdi gde se nalaze utičnice za struju i postarati se da ih nameštaj ne pokrije. Ukoliko ih pokrijete, nećete moći tako lako da im priđete, moraćete da koristite produžni kabel, a i rizikovaćete da se nameštaj zapali. Vodite računa.

Sledeći savet je da nameptaj rasporedite podjednako, svuda po sobi. Izbegavajte nagomilavanje komada nameštaja na jednom određenom prostoru i ostavljanje nepopunjenog prostora na drugoj strani. Na ovaj način rizikujete da stvorite utisak broda koji tone.

Ne postavljajte sav nameštaj uz zidove. Dnevna soba je mesto gde ljudi treba da ostvaruju nekakvu interakciju i da se druže pa ako su mesta za sedenje predaleko jedna od drugih, komunikacija će biti otežana. Potrudite se da napravite "zone" za razgovaranje kao na primer sofa i dve fotelje oko stočića. Ako je u sobi veliki televizor, napravite prostor koji će iskoristiti tu činjenicu na najbolji način i omogućiti uživanje u njemu.

Imajte u vidu dimenzije sobe i ako je ona mala, izbegavajte mnogo nameštaja jer će vrlo lako izgledati pretrpano. Ne zaboravite da ostavite dovoljno mesta za prolaz između nameštaja.

Srećno!


Izdvajamo iz: Saveti