Ideje za uređenje > Stanovi i kuće

Moderan stan od starog tavanaModeran stan od starog tavana_image Klikni na sliku da je uvećaš

Dizajn koji je napravio Pietro Carlo Pellegrini unosi novi život u stari tavan stare zgrade koja se nalazi u gradu Lucca, u Italiji.

Dnevna soba u urbanom stilu ima dve šik sofe  – regal plavu Mex Cube sofu koju je dizajnirao Piero Lissoni i svežu, belu Philippe Starck Private sofu. Okrenute su prema crnom Bisazza zidnom mozaiku koji se zove Napoleon, a dizajnirao ga je Carlo Dal Bianco.

Svetli podovi od hrastovine i beli plafon sa istaknutim gredama stvaraju nordijski stil. Kroz izrazito male prozore sa belim zavesama, prolazi prirodno svetlo i ispunjava ovaj veliki prostor.

Kuhinja se nalazi iza ultramodernog staklenog zida. Beli ormarići povezuju preostale zidove, a na centru se nalazi crni sto koji daje prostor za pripremu hrane i jelo.

Intrigantni svetloplabi hodnik vodi iz dnevne sobe i trpezarije u spavaće sobe. Glavni deo je prostor sa odličnim, belim LIPL krevetom koji su radili Jean Marie Massaud i Cloud, a stočiće je dizajnirao Piero Lissoni.

Kupatilo, takođe sa crnim Bisazza mozaikom je opremljno neobičnim ogledalom koje visi iznad šik Bull kamenog lavaboa koji je dizajnirao Antonio Luppi.Izdvajamo iz: Stanovi i kuće