Ideje za uređenje > Stanovi i kuće

Kuća iz snovaKuća iz snova _image Klikni na sliku da je uvećaš

Teško je gledati u ovakav sklad, luksuz i lepotu i pri tom ostati ravnodušan. Predstavljamo vam zaista remek delo arhitekture i dizajna enterijera koje se nalazi u Južnoj Africi.

Kuću koja odiše elegancijom i stilom, ali u kojoj ne nedostaje onog osećaja "toplog doma", dizajnirala je grupa arhitekata okupljena u studiju Wessels Joyce Associates.

Napravljena je tako da prostor u kome stanari provode najviše vremena, kao što su dnevna soba, kuhinja i trpezarija budu ogromnim, pokretnim staklenim površinama povezani sa predivnom terasom i bazenom. Cela terasa je prekrivena tamnim drvetom i ukrašena podnim svetiljkama i sa dve velike stene koje dodatno naglašavaju prirodnost dizajna. Takozvani beskrajni bazen (infinity pool) prati linije obronka na kome se kuća nalazi. Tu je i neizostavni jacuzzi koji dodatno naglašava udobnost čitavog objekta.

Unutrašnjost kuće je posebna priča. Svaka prostorija nameštena je sa izrazitim ukusom i obraćanjem pažnje na svaki detalj. Od stepeništa ograđenog staklom, preko hodnika sa kaminom do moderne kuhinje i dnevne sobe primetno je kombinovanje belih sa tamnim tonovima. Spavaće sobe na spratu ni po čemu ne zaostaju za ostatkom enterijera, a pogled na more iz njih je još bolji nego iz prizemlja.

Poseban utisak ostavlja vrhunski nameštaj raspoređen ne samo da popuni prostor nego da ga učini još atraktivnijim!

OBAVEZNO uvećajte slike! Biće vam sigurno žao što nisu još veće!


Izdvajamo iz: Stanovi i kuće