Ideje za uređenje > Stanovi i kuće

Kružni stan sa pogledom na fantasticnu panoramu SidnejaKružni stan sa pogledom na fantasticnu panoramu Sidneja_image Klikni na sliku da je uvećaš

Stan koji vam danas prikazujemo je rekonstruisan kako bi se iskoristila prednost izvanrednog pogleda na grad, luku i krošnje drveća u Darling Point-u. Prelep parket od orahovine ograničava centralni prostor, a klizna vrata povezuju pojedinačne sobe.

Kombinovana dnevna soba i trpezarija nude fantastičan pogled na Rushcutters zaliv.
Evo kako arhitekte opisuju ovaj projekat: “Postojeće kućište sistema za ventilaciju iskorišćeno je kako bi se kreirale niše za odlaganje i postavila audio i video oprema. Ovaj nekad neugledan element se sada učinio vrlo korisnim, odvajajući deo sa TV-om od dnevne sobe i trpezarije. Proširena gipsana pregrada je poput spuštenog plafona montirana u dnevnu sobu kako bi se naglasila krivina a rešetke sistema za hlađenje su u ravni plafona ostale odmaknute od ivice. Zakrivljeni paneli od orahovine u centralnom delu služe za kontrast sa ostakljenom periferijom kao i za zadržavanje onoga ko tu boravi."

Centralni deo stana sadrži prostor za odlaganje i pranje veša, čineci prostor privatnim, dok paneli sa ogledalima malo više otvaraju prostor. Neobičan i prostran, ovaj stan omogućava luksuzan i kvalitetan odmor od svakodnevnog stresa.

Izdvajamo iz: Stanovi i kuće