Ideje za uređenje > Saveti

Kako koristiti ogledala za uređenje domaKako koristiti ogledala za uređenje doma_image Klikni na sliku da je uvećaš

Ogledala su dekorativni element koji nikad nije dovoljno istican. Mogu se koristiti kao završnica na zidovima, kao i za oblaganje nameštaja. Viseći iznad kamina i postavljena u ramove, ogledala mogu pretvoriti sobu iz male u prostranu. Ogledala su izuzetno prilagodljiva i mogu predstavljati bilo kakav stil, a takođe se koristiti prema preporukama feng shui-a za kanalisanje energije! Vaš dom može imati koristi od upotrebe ogledala, a ovde su predstavljeni neki jednostavni primeri.

Učinite sobu većom:
U malim sobama, a posebno u stanovima, ogledala nude jeftin način pružanja iluzije o prostoru. Postavite ogledala na zid suprotno od prozora i videcete koliko ostatak prostora izgleda uvećan. Koristite ogledala u maloj kuhinji  kao pozadinu i uživacete u kuvanju i vremenu provedenom u svojoj kuhinji.

Postavite ogledalo iznad kamina:
Za većinu domova u kojima se nalazi, kamin je centralna tačka sobe u kojoj se boravi. Naglasite kamin postavljanjem prelepog uokvirenog ogledala iznad okvira kamina. Time će se uvećati soba i dodati refleksna površina dekoru koji ste postavili na okvir kamina. Zbog svećnjaka ili nekog sezonskog dekora, kamini su zahvalni za postavljanje ogledala iznad njih.

Dodajte zanimljivost dugačkom hodniku:
Ako vaš dom ima dugačak hodnik, poželjno je postaviti vinjete ogledala, mozaična ogledala ili grupe visećih ogledala na zidove sa strane. To će pomoći odvlačenju pažnje tokom prolaska kroz hodnik, a i sam hodnik će delovati svetlije.

Osvetlite svoj ulaz:
Ogledala postavljena u foajeu ili na ulazu su poželjna za goste. Ona reflektuju svetlost, daju svetliji izgled i prostor gostima da se ‘ogledaju' tokom ulaska u vaš dom. Za veći foaje, postavie mali sto, cveće, lampu i ogledalo na zid kako biste proširili mesto za boravak u vašem domu. Pokušajte sa dodavanjem vrata ili stola sa ogledalom kako bi se stekao utisak o nesmetanom prolasku iz jedne sobe u drugu.

Spavaća soba sa ogledalima po čitavoj dužini može biti zabavna:
Ogledala pune dužine mogu biti jednostavno postavljena na zid ili uokvirena. U časopisima za uređenje doma, ogledala koja su na podu i dužine preko jednog metra predstavljaju odličan način da se naglasi prazan deo spavaće sobe. Koristite nekoliko ogledala bez rama kako biste imali vizuelni doživljaj u svojoj sobi. Mogućnosti su beskonacne, a spavaće sobe će govoriti same za sebe.Izdvajamo iz: Saveti