Ideje za uređenje > Spavaće sobe

Jedinstvena dečija soba u kojoj se nalazi piratski brodJedinstvena dečija soba u kojoj se nalazi piratski brod_image Klikni na sliku da je uvećaš

Dečija soba koju danas predstavljamo je ostvarenje sna svakog deteta, ali bi i veliki broj odraslih znao da uživa u ovakvom ambijentu. Arhitekta Steve Kuhl je za svog nećaka napravio poligon za igru u kome ne može biti dosadno.

Razmišljajući o dizajnu dečije sobe, dizajner je razmatrao više tema kao što su svemirski brod, automobilsko trkalište i dvorac, ali se na kraju odlučio da u sobi izgradi ogroman piratski brod.

Drveni brod praktično visi na visokom zidu spavaće sobe, a na njega je moguće doći na dva načina. Prvi, očigledan način je preko visećeg mostića koji povezuje brod i mali zatvor u kome dete može da zatvori nepozvanog gosta. Drugi način je pomoću konopca koji visi ispod kormila i spušta se u sobu u kojoj je plakar.

Na samom brodu se nalaze predivno izrađeni kormilo i katarka, a postoji i još jedan krevet za goste.

Ovde nije kraj atrakcijama. U zidovima kuće nalazi se skriveni tobogan koji počinje rupom u zidu, a završava se mekanom strunjačom.

Jedini problem koji bi mogao da se javi je da dete koje odraste u ovakvom ambijentu nikada ne poželi da odraste.

Izdvajamo iz: Spavaće sobe