Ideje za uređenje > Stanovi i kuće

Impresivna vila u Pozuelo de AlarconuImpresivna vila u Pozuelo de Alarconu_image Klikni na sliku da je uvećaš

Ova izvanredna vila nalazi se u Pozuelo de Alarconu, predgrađu Madrida i predstavlja delo čuvenog arhitektonskog studija A-cero.

Impresivna fasada sa zastakljenim zidovima i neobičan, savremeni oblik vile, okružen karakterističnim mediteranskim rastinjem, slikovitim jezercem s jedne i ogromnim bazenom s druge strane, čine neverovatnu sliku i ostavljaju snažan utisak na svakoga ko je vidi.

Međutim, nije samo spoljašnja predstava ono što ovu vilu čini toliko posebnom. Vrlo moderan, beli enterijer dizajniran je tako da izražava geometrijsku preciznost, koja se postiže specifičnim rasporedom nameštaja u dominantne trougaone i četvorougaone forme.

Naročit akcenat dobijen je kontrastom tamnih zidova i plišanog tepiha u kombinaciji sa savremenim umetničkim slikama jarkih boja i velikim ogledalima u skoro svakoj prostoriji, koja na jedinstven način prelamaju obilje dnevne svetlosti i stvaraju neponovljive kompozicije svetlosti i senke.

Glavna spavaća soba takođe je vrlo osobenog dizajna, sa širokim zlatnim prugama na belom zidu i krevetom presvučenim u saten stvara osećej specifičnog glamuroznog minimalizma.

Uopšte, celokupan enterijer opremljen je visoko kvalitetnim nameštajem savremenog dizajna koji je raspoređen u posebne vizuelne grupe, sa zadatkom da postigne maksimalan komfor i naglasi veličinu prostora. Na ovaj način ne samo da je ostvaren zadati cilj, već je dobijena i jedna sasvim nova estetska dimenzija.

Izdvajamo iz: Stanovi i kuće